Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

5 Ağustos 2018 Pazar

Tepedeki Rüzgar'ın Fısıltıları #5: Yaz Aylarında Okunabilecek 5 Kitap


Sıcak havaların iyice bastırdığı şu günlerde, kumsalda ya da serin bir yerde vakit bulup bir şeyler okumak ve kafa dağıtmak gerçekten güzel bir eylem. Elbette, yaz aylarında bizi yormayacak ve eğlendirecek okumalar yapmayı tercih ediyoruz çoğu zaman. İşte ben de bu nedenle (bir kitabın konusu oldukça karamsar olsa da) okurken sizi yormayacak, hoş vakit geçirebileceğiniz, benim okumaktan memnun kaldığım beş kitap hakkında konuştum. Reading slump sorununuz için de yardımcı olabilecek kitaplar olduklarını düşünüyorum.

Önerdiğim kitaplarla ilgili podcast videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Video metnini aşağıdan okuyabilirsiniz...

Rainbow Rowell’ın Eleanor ve Park adlı kitabıyla başlamak istiyorum. Kitap, adından da anlaşılacağı gibi Eleanor ve Park adlı iki gencin arkadaşlıklarını ele alıyor. Eleanor, kızıl saçlı, kilolu ve bakımsız bir kişiyken, Park ise çizgi romanları seven, sürekli müzik dinleyen Koreli biridir. İkilimiz; Eleanor’un okula başladığı gün okul servisinde yan yana otururlar. Ardından, her gün, sözleşmişler gibi yan yana oturmaya devam ederler. Zaman içinde; ikili yakınlaşmaya başlar. Bir yandan gençlik sorunlarıyla boğuşurken, bir yandan da aile sorunlarının üstesinden gelmek zorunda kalırlar. Romantik komedi filmlerini ve seksenleri seviyorsanız, farklı ve sevimli bir aşk kitabı okumak istiyorsanız önerebileceğim bir kitap.

İkinci olarak önereceğim kitap, yine Rainbow Rowell’dan olacak. İlişkiler adlı kitaptan bahsetmek istiyorum. İlişkiler kitabında, bir ofiste çalışan Beth ve Jennifer arasında mail yoluyla gerçekleşen sohbete dahil oluyoruz. Jennifer ve Beth, ofis içi e-posta ile sohbet ediyorlar. Lincoln ise, şirket politikasına aykırı kelimelerin bulunduğu maillerin kontrolünü yapan ve yanış kelimeler gördüğünde o kişilere ikazda bulunma görevi olan birisi. Ancak Lincoln, Beth ve Jennifer’ın konuşmalarını o kadar eğlenceli bulur ki, onları ikaz etmek yerine maillerini okumaya devam eder. Eğlenceli bir anlatımın olduğu kitap, mezun olduktan sonraki bocalama, yeni bir ortama uyum sağlama, kendine güven gibi konular hakkında da bir şeyler bulabileceğiniz bir kitap.

Üçüncü olarak önereceğim kitap ise, Stephen Chbosky tarafından yazılmış olan Saksı Olmanın Faydaları. Kitapta, Liseye yeni başlayan Charlie’nin yeni ortama uyum sağlaması ve sıkı dostlar kazanması ile geçen ilk yılında yaşadıklarını okuyoruz. On beş yaşındaki Charlie, lisedeki ilk yılında nasıl davranacağını bilemiyor. Geçmişteki sorunları dolayısıyla insan ilişkilerinde birtakım sorunlar yaşıyor. Ancak, Patrick ve Sam ile tanıştıktan sonra hayatı değişmeye başlıyor. Yavaş yavaş eskisinden farklı biri haline gelirken, sorunlarının da üstesinden gelmenin yollarını buluyor. Büyümenin zorluğu, insan ilişkileri, aile bağlılığı gibi konuları barındıran, sizi sıkmayacak, akıcı bir roman.

Dördüncü olarak önereceğim kitap, Laura Amy Schlitz’in yazmış olduğu Büyücü ve Hokkabaz isimli kitap. Kitapta, Grisini adlı kuklacının ve eski rakibi cadının öyküsünü okuyoruz. Grisini, yaptığı bir gösteriyle zengin bir ailenin kızı olan Clara’yı etkiler. Clara, başka bir gösteri için Grisini’yi evine çağırır. Grisini, yetim olan iki yardımcısıyla birlikte gösteri yapmak için Clara’nın malikanesine gider. Ancak, gösterinin yapıldığı gece Clara ortadan kaybolunca, iki çocuk onu bulmak için harekete geçerler. Bu süreçte, Grisini ile ilgili birçok sırrı da öğrenirler. Kitap, fantastik türde okuyabileceğiniz güzel bir gençlik romanı. Aynı zamanda kitap, 2013 yılında, İngiliz çocuk edebiyatı yazarı John Newbery adına düzenlenen ve her yıl Amerika'da yayımlanmış en iyi çocuk kitabına verilen ödül olan Newbery Onur Ödülü’nü almış. Dostluk, cesaret ve macera gibi unsurları seviyorsanız, severek okuyabileceğiniz bir fantastik roman olabilir.

Beşinci ve son olarak önereceğim kitap ise; Kristin Hannah’nın yazmış olduğu Gümüş Gözyaşları adlı kitap. Kitap, Mikaela adındaki kadının attan düşmesi ve komaya girmesiyle başlıyor. Eşi Liam ve çocukları, Mikaela’nın komadan çıkmasını beklemektedirler. Mikaela, komadayken sadece bir tek ismi duyduğunda tepki vermektedir. O da, eski eşi ünlü Julian True’dur. Bunun üzerine; Liam, eşinin komadan çıkabileceği ümidiyle, Julian’ı bularak Mikaela’yı görmesini ister. Bu süreçte, Mikaela’yla ilgili birçok gerçeği de öğrenir. İlk aşk, sadakat, saplantı ve sevgi üzerine düşünebileceğiniz ve sorgulayabileceğiniz bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder