Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

15 Temmuz 2016 Cuma

Pokemon: Dev Pokemonlar Adası



Pokemon: Dev Pokemonlar Adası – Tracey West
Doğan Egmont Yayıncılık, İstanbul, 2000
Sayfa Sayısı: 90
Özgün Adı: Island of The Giant Pokemon

Son günlerde etrafımda sıkça duyduğum Pokemon Go adlı telefon oyunuyla birlikte, çocukluğumda severek takip ettiğim çizgi film serilerinden biri olan Pokemon’a olan ilginin arttığını gördüm. Bu oyunda, aynı çizgi filmdeki gibi pokemon yakalayabilir, onları eğitebilir ve başka kişilerin pokemonlarıyla savaştırabilirsiniz. Gerçek dünyayla iç içe geçen bu oyunu ben de oldukça merak ediyorum aslında. Ancak henüz oyun resmi olarak Türkiye’ye sunulmadığı için biraz daha beklemek zorundayım. 

Bu bekleyiş süreci biraz sıkıcı ve sabırsız geçiyor aslında. J Yine de, beklemek zorundayım. Dün akşam kitaplığımı karıştırırken, çizgi filmin televizyonda yayınlandığı dönemlerde basılmış olan bir Pokemon kitabı buldum. Böylece, sabırsızca oyunu beklediğim bu dönemde, bu kitabı okuyup düşüncelerimi paylaşmanın güzel olacağını düşündüm.

Kitap, çizgi film serisinin bölümlerini bir öykü olarak sunuyor. Yazar, çizgi filmin ilk sezonunun 15., 16. ve 17. bölümlerini bir kitapta birleştirmiş. Kahramanlarımız Ash, Misty ve Brock iki kişinin onlara verdiği biletlerle pokemon eğitmenlerinin katılacağı bir gemi turuna çıkarlar. Ancak S. S. Anne adlı gemideki yolculuklarında işler ters gider ve kendilerini bir adada bulurlar. Bu ada ne kadar normal görünse de, dev pokemonlarla doludur. Biz de bu kocaman pokemonlardan kaçmaya çalışan kahramanlarımızın maceralarına tanık oluyoruz.

Kitabı okurken, çizgi filmin bu bölümlerinden sahneler belirdi hemen zihnimde. Gerçekten de tekrar çizgi filmi seyretme isteği uyandırdı içimde. Ayrıca Pokemon Go oyununu oynama isteğimi azaltmasını beklerken, daha da arttırdı. T_T

Eğlenceli vakit geçirmek, eski günlerinize kısa bir dönüş yapmak isterseniz önerebileceğim güzel bir kitap. Zaten çok kısa bir sürede okuyup bitiriyorsunuz. Bu arada şunları da eklemeden bitirmeyeyim: Umarım haberlerde duyduğumuz olaylar nedeniyle Pokemon Go oyunu yasaklanmaz ve rahatça oynayabiliriz. Ve elbette umarım oyunu oynayanlar kendilerini oyuna çok fazla kaptırıp gerçek dünyadan kopmazlar.

Herkese iyi okumalar ve iyi eğlenceler! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder