Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Sevgili Günlük


Sevgili Günlük – Ersin Karabulut
Mürekkep Yayıncılık, İstanbul, 2011
Sayfa Sayısı: 36

Trafik kazası geçiren Figen’in tuttuğu günlükten kesitlerle Figen’in yaşamına dahil oluyoruz “Sevgili Günlük”te. Trafik kazası geçiren Figen’in hafızasındaki bazı olaylar silinmiştir ve kaza günü yaşananları hatırlamamaktadır. Çevresindekiler, her ne kadar iyileşmesini isteseler de, o gün yaşananları hatırlamamasının daha iyi olduğunu düşünmektedirler. Figen ise, kazadan sonraki travmayı ardında bırakmış, erkek arkadaşıyla ve ailesiyle yaşadığı sorunları atlatmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda, internette onunla tanışmak isteyen Arda isimli gizemli kişi, Figen’le görüşmeyi istemektedir. Figen, her ne kadar bu görüşmeyi yapmaktan çekinse de, sonunda dayanamaz ve arkadaşlarının da ısrarıyla Arda’yla görüşür. Ancak, Arda Figen’in hatırlamak istemeyeceği bazı şeyleri bilmektedir.

Öykü, Figen’in başından geçenleri yazdığı günlüğünden alıntılarla ilerliyor. Aslında, öyküyü okuduğum sırada bir televizyon dizisi seyrediyor gibiydim. Çok akıcı bir şekilde öykü ilerliyor ve tam kendinizi kaptırdığınız anda bitiveriyor. Kısa bir öykü olmuş ve olaylar da belli bir sonuca bağlanmamış. Belki de yazar, ileride öyküyü devam ettirecektir, bilmiyorum. Çizimler de oldukça gerçekçiydi. Karikatür tarzı çizimler yerine, gerçek insana yakın çizimler yapılmış. Kitap her açıdan benden tam not aldı diyebilirim. Ancak olumsuz tek bir yanı vardı. O da, 18 yaş üstünün okumasının daha uygun olacağını düşündüğüm bir çizgi roman olması. Bunu da çizgi romanın başladığı ilk karelerdeki çizimlerden fark edebilirsiniz.

Yer altı Öyküleri ve Sandık İçi adlı köşeleriyle bilinen çizer Ersin Karabulut, bu çizgi romanı 2009 yılında bölümler halinde haftalık mizah dergisi Uykusuz’da yayımlamış. Ancak, sonrasında kitap haline getirilip basılan bu ciltte, iki sayfalık taslak ve boyama öncesi çizimlerden birkaç örnek de yer alıyor. Yazar, şu anda Uykusuz Dergisi’nde köşesini çizmeye devam ediyor.Ayrıca, son olarak, Ersin Karabulut'un yine Uykusuz dergisinde haftalık yayımlanan Çizgili Tişört isimli öyküsü çıkmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder