Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

10 Haziran 2018 Pazar

Midos Kartalı'nın Gözleri

Midos Kartalı’nın Gözleri – Gülten DAYIOĞLU
Altın Kitaplar Yayınevi, İstanbul, 2018
Sayfa Sayısı:165

Gülten Dayıoğlu'nun yazdığı Midos Kartalı'nın Gözleri kitabıyla ilgili düşüncelerime Youtube üzerinden podcast olarak ulaşabilirsiniz. Videonun metnini aşağıdan okuyabilirsiniz.
Bodrum’daki Midos Koyu’na yakın bir yerde yaşayan Âdem’in tarihi eser kaçakçıları tarafından kaçırılmasıyla başlayan kitap, uzun yıllar boyunca başından geçen serüvenleri anlatıyor.

Âdem, son derece akıllı bir çocuktur ve yabancı dillere de yeteneği vardır. Aynı zamanda arkeolojiye de ilgi duymaktadır. Bu nedenle Midos Koyu’nun yakınında, yeraltında bulunan gizemli kral mezarları da ilgisini çekmektedir. Bir gün, keçilerin ardından giderken, bir mağaranın girişine ulaşır. Bu mağarada kartal figürleri ve bu figürlerin oluşturduğu ışıklar oldukça ilgisini çeker. Bunların kral mezarlarıyla ilgisi olduğunu anlar ve ne olursa olsun bu bu mezarlarla ilgili gizemi çözeceğine kendi kendine söz verir. Ancak, işler istediği gibi gitmez ve tarihi eser kaçakçıları tarafından kaçırılır.  Bundan sonra Âdem’i birçok macera beklemektedir.

Daha önceden Gülten Dayıoğlu’ndan okuduğum “Ölümsüz Ece” kitabında çocuklar için uygun olmayabilecek unsurlar olduğunu düşünmüştüm. Bu kitap ise, kitabın kapağında da belirtildiği gibi 10 yaş ve üzeri için uygun.

Kitap; gerçekten severek, sonraki kısımlarda ne olacak diye merak ederek okuduğum bir kitap oldu. Oldukça anlaşılır, basit bir dille yazıldığı için de hızlıca okudum. 

10 yaş ve üzeri için okuması son derece keyifli, bilgi içerikli bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Tarihi eserlerin önemi üzerine okunabilecek güzel bir öyküsü var. Kaçış ve intikam unsurlarıyla desteklenerek bir macera kurgulandığı için hızlı okunabilen bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder