Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

22 Ekim 2015 Perşembe

Geçmişin Anahtarları




Geçmişin Anahtarları – B. B. Calhoun
Çevirmen: Cem Soydemir
Tübitak Popüler Bilim Yayınları, Ankara, 2001
Sayfa Sayısı: 124

Herkese merhaba! B. B. Calhoun'ın yazmış olduğu kitap serisinin (orjinal serinin ismi: Dinosaur Detective) dördüncü kitabı olan Geçmişin Anahtarları kitabında Fenton yeni maceralarla karşımıza çıkıyor.

New York'taki eski okulunda bir haftalık ara tatilin yapılacağını öğrenen Fenton, arkadaşı Max'i Wyoming'e davet eder. Bu sayede hem Max'le görüşmüş olacak, hem de ona Wyoming'i tanıtmış olacaktır. Bu arada, kazı alanında bulunan yeni fosiller epey kafa karıştırmaktadır. Fenton, Max'e Wyoming'i sevdirmeye çalışırken, kazı alanındaki sırrı da çözmeye çalışacaktır. 

Tahmin edebileceğiniz gibi, kitapta yine dinozorlarla ilgili birçok temel bilgi yer almakta. Bunun yanında kitapta eski Mısır'la ve dinozor araştırmalarına önemli katkılarda bulunan bilim adamlarıyla ilgili küçük bilgiler de bulunmakta.  

Kitabı ilk okuyuşum değildi, diğerleri gibi. Bu kitabı üniversitedeyken alıp okumuştum ilk defa. Başka bir şehre arkadaşımı ziyarete gittiğimde kitapçıda görmüştüm. Çoktandır merak ettiğim ve bulamadığım bu devam kitabıyla yine eskisi gibi Fenton'un maceralarına ortak olabilecektim. Gerçekten de kitabı okurken eğlenceli vakit geçirdim. Tekrar okuduğumda da bu değişmedi elbette.

Yazımı yine aynı şekilde sonlandırayım: Dinozorları ve hayvanları sevenler için okuması çok eğlenceli bir kitap. :)

***

Ayak İzlerinin Esrarı, Kaybolan İpucu ve Küllerin Altındaki Sır'dan sonra Fenton Geçmişin Anahtarları adlı yeni macerasıyla TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları Çocuk Kitaplığı'nda. En iyi arkadaşı Max, Fenton'u ziyarete gelir; ama dört gözle beklediği ziyaret Fenton'un umduğu gibi geçmemektedir. Bu arada kazı alanında da sorunlar vardır. Fosilbilimciler, yaşadığı dönemden milyonlarca yıl sonrasına ait bir kayanın içinde buldukları dinozor fosilinin sırrını çözemez bir türlü. İki yakın arkadaşın arası bozulacak mı? Dedektifliğe meraklı Fenton kazı alanındaki esrarı çözebilecek mi? (Arka Kapaktan)

***

Serideki kitaplar:

1. Ayak İzlerinin Esrarı
2. Kaybolan İpucu
3. Küllerin Altındaki Sır 
4. Geçmişin Anahtarları 
5. Kırık Yumurtalar 

***

2 yorum:

  1. Geçmişin Anahtarları ve Kırık Yumurtalar adlı kitabı almak istiyorum nerde bulabilirim bana yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Biraz geç yanıt verebildim, bu nedenle kusura bakmayın.

      Kitapları internetteki kitap satış sitelerinden bulamıyorsanız oturduğunuz yerdeki sahaflara göz atabilirsiniz. Ayrıca Tübitak kitaplarını satan kitapçılarda eski baskısıyla nadiren de olsa bulunabiliyor. Ben bu şekilde Geçmişin Anahtarları adlı kitabı 2011 yılında Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir kitapçıda bulmuştum. Belki böyle hiç ummadığınız bir yerde kitabı bulabilirsiniz. Bunların dışında size önerebileceğim nadirkitap sitesi var. İkinci el kitapların satıldığı bu sitede de kitabı bulabilirsiniz ama dikkatli olmanızda fayda var. İyi kondisyonda denen kitap çok kötü bir şekilde elinize ulaşabiliyor. Eğer ki bunların hiçbirinde kitaba ulaşamadıysanız son önerim oturduğunuz yerdeki kütüphanelere ve varsa çocuk kütüphanelerine başvurmanız. Belki kitabı satın alma ve kitaplığınızda bulundurma fırsatını yakalayamazsınız ancak okuma şansını elde edebilirsiniz.

      Bu kitap serisinin unutulmamış olduğunu bilmek gerçekten güzel. Umarım kitapları bulabilirsiniz.

      İyi okumalar. ^^

      Sil